Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η ιστορία καταγράφει ΚΑΙ τα εγκλήματα (όχι μόνο τους "8")

Έγκλημα 1ο: Δεν στηρίχθηκε ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ (και όχι με τα λόγια μόνο!) ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με αποτέλεσμα να αποτύχει στη διαχείρηση της τεράστιας επιτυχίας του 2011-12, να επιφορτιστεί με το βάρος της μέσα του, να νοιώσει ότι "έκλεισε ο κύκλος του" στον ΑΠΟΕΛ, και να φύγει. 
Έγκλημα 2ο: Μη ορθή αξιολόγηση των κινδύνων του να έχεις ένα προπονητή 5 1/2 χρόνια σε μια κυπριακή ομάδα (με τις δυνατότητες που έχει μια κυπριακή ομάδα να "χτυπήσει" προπονητές επιπέδου) και να τον αφήσεις να φύγει ΧΩΡΙΣ να προετοιμάσεις μια ομαλή διαδοχή. Ήταν γνωστές οι προθέσεις του κ. Γιοβάνοβιτς μήνες πριν ανακοινώσει επίσημα την αποχώρησή του.

Έγκλημα 3ο: Επιλογή του προπονητή που θα αντικαθιστούσε τον προπονητή-θρύλο κ. Γιοβάνοβιτς με μεγαλύτερη επιπολαιότητα απ'ότι θα επιδεικνύατε αν επιλέγατε ένα πουκάμισο! Και φυσικά, με απίστευτο ερασιτεχνισμό.
Έγκλημα 4ο: Μη ορθή αξιολόγηση του βιογραφικού του Πάολο Σέρτζιο και μη λήψη αυτών των ασφαλιστικών δικλείδων που θα απέτρεπαν την πραγματοποίηση μοιραίων λαθών (π.χ. με ταυτόχρονη πρόσληψη ενός αξιόλογου τεχνικού διευθυντή). Αντίθετα, και πέραν κάθε λογικής, δόθηκε στον κ. Σέρτζιο carte blanche για να κάνει ότι θέλει!
Έγκλημα 5ο: Αποδέσμευση ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ποδοσφαιριστών οι οποίοι είχαν συμβόλαια, και άρα ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ, χωρίς κανένα έλεγχο στις ορέξεις του κ. Σέρτζιο.
Έγκλημα 6ο: Παραμονή στην ομάδα ποδοσφαιριστών που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ (για διάφορους λόγους).
Έγκλημα 7ο: Αδυναμία ελέγχουν του Αρχαγγέλου, με αποτέλεσμα να χαθεί κάθε πειθαρχία, σε όλα τα επίπεδα.
Έγκλημα 8ο: Αποτυχία επιβολής ξεκάθαρων όρων/κανονισμών που να συντείνουν ώστε οι ποδοσφαιριστές να αποδίδουν ανάλογα με τις δυνατότητες και τα συμβόλαιά τους.
Έγκλημα 9ο: Αποτυχία ορθής και έγκαιρης αξιολόγησης της ασθενούσας κατάστασης και κατά συνέπεια, αποτυχία λήψης διορθωτικών μέτρων.
Έγκλημα 10ο: Αποτυχία αξιοποίησης του δώρου που μας έκανε η Θεά Τύχη (διά χειρός Μαλόουν) και υπερεκτίμηση των ικανοτήτων προπονητή και συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να μείνει η ομάδα (ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!) χωρίς αξιόλογο σέντερ φορ.

Γιατί;

Πού να την ψάξουμε και πού να την βρούμε την απάντηση στο βασανιστικό "γιατί";

Πώς να δικαολογήσουμε τα αδικαιολόγητα;

Ανικανότητα; Αδιαφορία; Υπερεκτίμηση ημέτερων δυνατοτήτων;

Γιατί;

Γιατί καταντήσατε έτσι τον ΑΠΟΕΛ μας;

Γιατί πετάξατε ελαφρά τη καρδία στον κάλαθο των αχρήστων τις εξαιρετικές προοπτικές που δημιούργησαν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η ομάδα 2011-12;

Σε ποιον ακριβώς τομέα κάνατε τη διαφορά όλα αυτά τα χρόνια; 
Διαφορά εις βάθος χρόνου και όχι περιστασιακά.

Σε ποιο ακριβώς σημείο αναβαθμίσατε το ποδοσφαιρικό τμήμα; Τι διαδικασίες ανώτερου από το προηγούμενο επιπέδου καθιερώσατε; Τι ακριβώς όραμα είχατε/έχετε; 

Ποιες ακριβώς υποσχέσεις τηρήσατε;

[Μάιος 2012: "Ο ΑΠΟΕΛ της νέας περιόδου θα είναι πιο δυνατός!" Φ.Ερωτοκρίτου]

Και φτάνει πια με την καραμέλα "στηρίξαμε τον κ. Γιοβάνοβιτς στα δύσκολα"!! Πώς ακριβώς και πότε στηρίξατε τον κ. Γιοβάνοβιτς; Όταν από το 95% της αποδοχής έπεφτε στο 90%; Ή μήπως δεν γνωρίζατε ότι για τον ΑΠΟΕΛίστα ο κ. Γιοβάνοβιτς ήταν ένας από ΜΑΣ, και ως τέτοιος, ότι και να του προσάπταμε, είχε πάντα την υποστήριξη, σεβασμό και αγάπη μας; Δεν γνωρίζατε ότι η έκφραση παραπόνων ήταν μια προσπάθεια να διορθωθούν τα κατά καιρούς κακώς έχοντα και όχι εκδήλωση επιθυμίας αποχώρησής του; Δεν μπορεί να μην το γνωρίζατε! Πώς ακριβώς λοιπόν στηρίξατε τον κ. Γιοβάνοβιτς;

Ποτέ η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ δεν έβλαψε κανένα.

Αξιολογήστε πρώτα ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ικανότητες να διαχειριστείτε τον ΑΠΟΕΛ μας.

Εντοπίστε τις αδυναμίες σας και βρείτε τρόπους να τις καλύψετε προς όφελος του ΑΠΟΕΛ μας.

Εγκαταλείψτε την έπαρση, τη μυστικοπάθεια, το κόμπλεξ έναντι οποιασδήποτε κριτικής.

Κάντε την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ σας και θα σας στηρίξουμε.

Συνεχίστε να εγκληματείτε και θα σας καταγράψει η ιστορία ως την πιο - σε τελικό αποτέλεσμα - αποτυχημένη διοίκηση στην ιστορία κυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η ιστορία καταγράφει κύριοι. Και, μαζί με τους "8", καταγράφει και το τελικό αποτέλεσμα.

Και δυστυχώς, το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι, παρά τις εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2011-12, ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

Ξυπνάτε. Και σώστε ότι σώζεται.

Μην πληγώνετε άλλο τον ΑΠΟΕΛ μας.

Μην ματώνετε άλλο τις καρδιές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου