Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Κε Ερωτοκρίτου, μήπως έχετε ακουστά...;

... το ρητό "Συν Αθηνά και χείρα κίνει";

Η τύχη, ο Θεός, το σύμπαν συνομωτούν υπέρ μας. Και εμείς τους γυρνάμε την πλάτη επιδεικτικά.

Λέτε ότι στηρίζετε τον προπονητή όπως στηρίξατε και τον κο Γιοβάνοβιτς. 
  1. Είστε σίγουρος ότι στηρίξατε τον κο Γιοβάνοβιτς όμως; Στηρίζω δεν σημαίνει αφήνω τον άλλο να αυτοκαταστραφεί, αλλά προσπαθώ να του επισημάνω τις παγίδες για να τις αποφύγει. 
  2. Τον κο Γιοβάνοβιτς τον στηρίξατε, όπως λέτε, διότι ο κος Γιοβάνοβιτς είχε ένα ουρανοξύστη "μαξιλαράκια" που τον προστάτευαν.. "μαξιλαράκια" που του πρόσφερε η εκτίμηση του κόσμου του ΑΠΟΕΛ, την οποία επάξια ειχε ΚΕΡΔΙΣΕΙ με το σπαθί του. Εκεί όμως που ως άνθρωπος παρασύρθηκε και έπεσε σε παγίδες, ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ προστατεύοντάς τον από αυτές.
  3. Τον κο Γιοβάνοβιτς τον στηρίξατε, όπως λέτε, διότι παράλληλα είχε τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου του ΑΠΟΕΛ. Ο κος Σέρτζιο, αντίθετα, χαίρει της πλήρους απαξίωσης από τη μεγάλη πλειοψηφία, όχι μόνο του κόσμου του ΑΠΟΕΛ, αλλά και ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Κύπρου.
Οχι, δεν είναι ούτε καλό ούτε προς το συμφέρον της ομάδας μας να μπούμε σε μια διαδικασία αλλαγής προπονητών ανά 2μηνο. Γι αυτό και έπρεπε να λαμβάνονταν οι σωστές αποφάσεις εκ των προτέρων. Γνωρίζαμε ότι ο κος Γιοβάνοβιτς θα έφευγε στο τέλος της προηγούμενης σεζόν πολύ πριν το ανακοινώσει.

Δόθηκε χρόνος και στήριξη στον κο Σέρτζιο. Και απογοήτευσε σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Και ως χαρακτήρας και ως προπονητής. Κάποιοι λένε ότι έφερε καλούς παίκτες. Είμαστε σοβαροί; Ποιος προπονητής θα φέρει 9 ποδοσφαιριστές και δεν θα  πετύχει 3-4 "καλούς"; 

Η προιστορία του δεν είναι τυχαία. Το ότι δεν στεριώνει σε ομάδα επίσης δεν είναι τυχαίο. Τίποτε δεν είναι τυχαίο ποτέ.

Πολύ λανθασμένη επιλογή ο συγκεκριμένος κε Ερωτοκρίτου. Ναι, όλοι κατά καιρούς κάνουμε λανθασμένες επιλογές. Η ουσία βρίσκεται στο πόσο γρήγορα το αντιλαμβανόμαστε και το διορθώνουμε. 

Δεν είναι "μια μερίδα" του κόσμου του ΑΠΟΕΛ που απαξιώνει τον κο Σέρτζιο, κε Ερωτοκρίτου. Είναι η μεγάλη πλειοψηφία της ποδοσφαιρικής Κύπρου. Ούτε και αυτό μπορεί να είναι τυχαίο.

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις οι ίδιες. Και το να τις χειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αποβεί μοιραίο. 

Δεν είναι η περίπτωση Σέρτζιο ίδια με την περίπτωση Γιοβάνοβιτς κε Ερωτοκρίτου.

"Συν Αθηνά και χείρα κίνει" κε Ερωτοκρίτου. Διότι όσο της γυρνάμε την πλάτη, θα μας βαρεθεί η "Αθηνά" κάποια στιγμή. Και θα μας εγκαταλείψει. Για πάντα.

Η επιτυχία χρειάζεται τόλμη. Και ρίσκο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου