Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Κι εγώ μαζί σου, ΟΥΡΚΟ ΠΑΡΝΤΟ!

Το σημαντικό είναι να το σηκώσουμε. Διότι το πρωτάθλημα είναι το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο.

Όλοι πια αμφισβητούν ανοιχτά το ΑΠΟΕΛ και το κατά πόσο θα είναι (Θεού θέλοντος και Φανιέρου επιτρέποντος) άξιος πρωταθλητής 2014-2015. Εδώ που τα λέμε, και εμείς οι ίδιοι αμφισβητούμε την ομάδα μας και ρωτάμε με παράπονο (και ενίοτε αγανάκτηση): Γιατί το ΑΠΟΕΛ μας δεν παίζει το ποδόσφαιρο που θα μπορούσε να παίξει λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα και ποδοσφαιρική αξία των ποδοσφαιριστών του? 

Εν μέρει την απάντηση τη δίνει ο Πάρντο:
"...είναι δύσκολο να παλεύεις σε όλες τις διοργανώσεις και εμείς το κάναμε." Και συνεχίζει: "Σίγουρα πρέπει να γεμίσουμε ξανά τις μπαταρίες μας. Αλλά είμαστε στην ΚΟΡΥΦΗ. ΚΟΡΥΦΑΙΑ ομάδα, ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ επαγγελματίες και ΚΟΡΥΦΑΙΑ νοοτροπία."

Και σε μένα, όπως και σε πολλούς ΑΠΟΕΛίστες, έχει μείνει μια ξινή γεύση στο στόμα. Διαβάζοντας όμως τα λόγια ενός από τους κορυφαίους μας ποδοσφαιριστές, ενός εν κατακλείδι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΕΛίστα, τείνω να συμφωνήσω και να καταλήξω, όπως καταλήγει και ο Πάρντο: "...είμαι πολύ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ. ΜΟΝΟ ΑΠΟΕΛ. Μπράβο στα παιδιά και στον κόσμο". 

Ίσως κάποιες φορές να γινόμαστε λίγο άδικοι. Αλλά αυτοί είμαστε οι ΑΠΟΕΛίστες, έτσι είμαστε και δεν θα αλλάξουμε ποτέ. Και ίσως γι αυτό και το ΑΠΟΕΛ διαφέρει από τις υπόλοιπες ομάδες: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μετριότητα ακόμα και αν αυτή είναι ίσως φυσικό επακόλουθο της μεγάλης προσπάθειας σε Κύπρο και Ευρώπη. Δεν βρίσκουμε δικαιολογίες όταν η ομάδα μας δεν αποδίδει αυτό που προσδοκούμε, ακόμα και όταν οι δικαιολογίες αυτές είναι η πραγματικότητα. Στοχεύουμε πέραν των δυνατοτήτων μας και έτσι σπρώχνουμε σιγά σιγά την ομάδα να κάνει βήματα παραπέρα.

Στο κάτω κάτω, αν δεν το ονειρευτείς δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Και αν δεν το επιδιώξεις, επίσης. Όσο και αν αυτό κάποιες φορές μας οδηγεί στην υπερβολική και αυστηρή κριτική. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από αυτή ακριβώς την υπερβολή προέκυψαν οι υπερβολικές μας επιτυχίες.

Τελικά, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ! ΜΟΝΟ ΑΠΟΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου