Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η υποτίμηση!

Ώρα να επικεντρωθούμε σιγά σιγά στον αγώνα της Κυριακής με Ανό. Πρέπει να το κάνουμε. Επιβάλλεται. Όσο κι αν η μαγεία του Champions League μας κρατά κολλημένους στο λαμπερό της φως ως άλλες ζαλισμένες πεταλούδες.

ΠΡΩΤΟΣ στόχος είναι το πρωτάθλημα. Και για να το πάρουμε, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κερδίσουμε ΟΛΑ τα ματς πριν το ντέρμπι με τους χόχους.

Φοβάμαι τις απώλειες τις Ανό. Ακριβώς επειδή είναι πολλές και σημαντικές. Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα κατεβαίναμε στο ΠΑΠ με το βάρος της αρνητικής παράδοσης, και άρα πολύ πιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για ανατροπή της προϊστορίας. Αντίθετα, οι απώλειες της Ανό μας έχουν κάμει να θεωρούμε λίγο-πολύ το ματς της Κυριακής δεδομένο. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Γιατί το ματς της Κυριακής μόνο δεδομένο ΔΕΝ είναι.

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά (και το έχουμε αποδείξει μπροστά στα μάτια μιας εμβρόντητης Ευρώπης) δεν κερδίζει πάντα αυτός που έχει το πληρέστερο ρόστερ, ούτε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Και όταν ο αντίπαλος νοιώθει σε μειονεκτική θέση επειδή, πέραν της διαφοράς δυναμικότητας (που είναι δεδομένη) έχει επιπρόσθετα "χτυπηθεί" και από μαζεμένες σημαντικές απουσίες, σφίγγει τα δόντια και οι όποιες ικανότητές του πολλαπλασιάζονται Χ10.

Αντίθετα, όταν είσαι η ομάδα με την κοινώς παραδεκτή ανωτερότητα σε όλα τα επίπεδα, αν πέσεις στην παγίδα να υποτιμήσεις τον "αδύναμο" και να θεωρήσεις τη νίκη σίγουρη από τα αποδυτήρια, τότε οι δυνατότητές σου διαιρούνται :10. ΠΡΟΣΟΧΗ!

Χρειάζεται σοβαρότητα. Χρειάζεται υπομονή απέναντι σε μια κλειστή άμυνα (όπως αναμένεται, λόγω των δεδομένων της, να παραταχθεί η Ανό), χρειάζεται επιμονή, χρειάζεται ΠΑΘΟΣ.

ΑΥΤΟ το πρωτάθλημα, ΚΑΙ το θέλουμε, ΚΑΙ μπορούμε, ΚΑΙ θα το πάρουμε.

Κάθε αντίπαλος πλέον είναι η Μπαρτσελόνα. Έτσι πρέπει να το σκεφτόμαστε, έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε.

6 αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής φάσης του πρωταθλήματος, 6 νίκες.

Το 6Χ3 ΔΕΝ είναι ευχή. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου