Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Λυών-ΑΠΟΕΛ... με το μάτι του Ράφα Μπενίτεθ

http://www.24sports.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=29095


Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να σκοράρει και να προκριθεί λέει ο Ισπανός τεχνικός

Τα πρώτα παιχνίδια των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ σχολίασε μέσω του προσωπικού του blog o Ράφα Μπενίτεθ. Ανάμεσα σε αυτά, φυσικά, και το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Λυών στο «Ζερλάν», στο οποίο οι Γάλλοι κέρδισαν 1-0.
Ποιο κάτω, η ανάλυση του Ισπανού τεχνικού:«Η Λυών, με το συνηθισμένο 1-4-2-3-1, δυσκολεύτηκε να σπάσει την άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Η Γαλλική ομάδα είναι αρκετά ισορροπημένη και κάνει καλές αντεπιθέσεις, και ίσως γι’ αυτό πέτυχε το γκολ, όταν περίμενε τον ΑΠΟΕΛ να βγει μπροστά, ώστε να προσπαθήσει να εκπλήξει.  Στο τέλος σκόραρε με τον Λακαζέτ, στάθηκε γερά στο παιχνίδι και κράτησε ανέπαφη την εστία της, που είναι πάντα σημαντικό.
Παίζουν πολύ από τα άκρα, ώστε οι Μπάστος και Λακαζέτ να μπορούν να προκαλούν προβλήματα στην άμυνα. Ο Λισάντρο στην κορυφή και ο Έντερσον μεταξύ των γραμμών, έχουν την ευθύνη να σπρώχνουν την ομάδα στην επίθεση.
Όσον για τον ΑΠΟΕΛ, που έπαιξε με 1-4-2-3-1 και γινόταν 1-4-5-1 στην άμυνα, είναι ομάδα που δουλεύει πολύ στην άμυνα, με κλειστές της γραμμές και δουλεύουν όλοι μαζί για να πάρουν ξανά την μπάλα και να αντεπιτεθούν αν τα καταφέρουν.
Έλιο Πίντο κρατάει καλά την μπάλα στη μεσαία γραμμή και προσπαθεί να βρει ελεύθερο συμπαίκτη του. Ο Αΐλτον είναι απομονωμένος στην επίθεση και προσπαθεί να πάρει μπάλα στο κέντρο, ενώ ο Έλντερ Σόουζα υποστηρίζει τις γραμμές μεταξύ άμυνας και επίθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου