Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Pyro Shows: Υπέρ ή Κατά;


Είναι όντως εντυπωσιακά, φαντασμαγορικά. Δημιουργούν ατμόσφαιρα, προκαλούν ανατριχίλα. Κακά τα ψέματα, σε κάνουν να νοιώθεις ότι είσαι στο γήπεδο και θα παρακαλουθήσεις ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ναι, τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες. Και οι οπαδοί, ιδιαίτερα οι οργανωμένοι, αυτοί οι οποίοι αμέτρητες φορές μας έχουν κάνει να νοιώσουμε περηφάνια, η πεμπτουσία των αγωνιστικών χώρων, λατρεύουν τα pyro shows. Όταν τους τα στερείς είναι σα να τους αφαιρείς το μεγαλύτερο μέρος της μαγείας του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Υπάρχει και η άλλη σκοπιά όμως. Αυτή που είδαμε και κατακρίναμε αρκετές φορές, τόσο οι απλοί οπαδοί όσο και ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. με ανακοινώσεις του. Η ρήψη φωτοβολίδων/βεγγαλικών/κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που είναι, πέραν από απαγορευμένο για προφανείς λόγους, και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα αυτών που βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου.

Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενα κάποια φορά να έχουμε ατύχημα με τραυματισμό κάποιου ποδοσφαιριστή/επόπτη;

Και αφού εκ των πραγμάτων καμιά κερκίδα δεν μπορεί να ελέγξει απόλυτα τις χιλιάδες ατόμων ούτως ώστε να εγγυηθεί ότι κανείς δεν θα ρίξει κάτι μέσα στο γήπεδο, υποχρεωτικά απαγορεύθηκαν εντελώς, και στις κερκίδες και παντού.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων, έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς μας. Μια σχέση αλληλεπίδρασης. Αν τους στερήσεις τους οπαδούς, θα είναι ως να τους στερείς το κίνητρο για να αποδώσουν καλά μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και όταν ήταν στα κάτω τους, έβλεπες ότι έκαναν αυτή την έξτρα προσπάθεια για χάρη των οπαδών μας. Εκεί που χρειάζονταν το κάτι παραπάνω για την υπέρβαση/ανατροπή, το αντλούσαν από την κερκίδα.

Προσωπικά δεν είμαι κατά των pyro shows. Από τη στιγμή όμως που καλώς ή κακώς απαγορεύονται, και από τη στιγμή που το επόμενο θα σημαίνει αυτόματα αγώνα κεκλεισμένων θυρών για την ομάδα μας σε αυτή την ΚΡΙΣΙΜΗ καμπή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θεωρώ ότι η ψυχραιμία πρέπει να επικρατήσει, να βάλουμε όλοι ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, κι ας το πάρουμε χωρίς φαντασμαγορικά shows.

Απ΄εδώ και πέρα, ΚΑΘΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ.

ΑΣ ΜΗ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΏΝ SHOWS.

Και αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να εγγυηθούμε τη ΜΗ ρίψη στον αγωνιστικό χώρο και να το αποδείξουμε με συγκεκριμένα μέτρα, τότε να ξεκινήσουμε διαδικασίες ανατροπής του κανονισμού στην ΚΟΠ.

Μέχρι τότε, ΠΡΩΤΑ Ο ΑΠΟΕΛ, ΜΟΝΟΝ Ο ΑΠΟΕΛ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου