Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Και τώρα Μάγκα μου, τι κάνουμε;

Εδώ σε θέλω, Αρχηγέ. Τώρα που έχεις να διαχειριστείς συνεχόμενα ντέρμπι, και ενδιάμεσα ένα "χαμένο" αλλά ιστορικό παιχνίδι στο Μπερναμπέου.

Τώρα πια η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος. Ζήσαμε ονειρικές στιγμές, ανοίξαμε μεγάλους λογαριασμούς στο Champions League, δεν γίνεται να αφήσουμε τη δουλειά στη μέση.

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη (και όχι μόνο) μας έμαθε καλά. Κατά βάθος όμως, όλοι νομίζουν ότι η φετεινή μας πορεία ήταν μια πυγολαμπίδα. Που έλαμψε και διαλύθηκε. Δεν τους αδικώ, δεν γνωρίζουν τι εστί ΙΔΕΑ ΑΠΟΕΛ. ΨΥΧΗ ΑΠΟΕΛ.

Προσωπικά, τα περί "αδύνατο να επαναλειφθεί τέτοια πορεία ξανά" τα ακούω βερεσέ. Όταν έχεις τη σοβαρότητα και ταπεινότητα ως σημαία, όταν έχεις ΨΥΧΗ UNLIMITED, όραμα, και ξεκάθαρους στόχους, τότε όλα γίνονται. Ξανά και ξανά.

Γι αυτό και ΑΥΤΟ το πρωτάθλημα ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Δώσατε τα πάντα, εσύ και οι παίκτες σου, για να είναι αυτό αναφαίρετο δικαίωμά σας.

Πώς διαχειριζόμαστε όμως τώρα το παιχνίδι στη Μαδρίτη; Με τις δεδομένες τεράστιες δυσκολίες, με παίκτες που ήδη έχουν ξεπεράσει τα όριά τους; Έχουμε την πολυτέλεια για άλλες απώλειες;

Το ότι η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μας δεν είναι αυτή που να τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν με επιτυχία ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου, είναι μια πραγματικότητα.

Όπως πραγματικότητα είναι επίσης ότι δεν έχουμε περιθώριο για άλλες απώλειες αυτή τη στιγμή.

Αλλά, πραγματικότητα είναι και το ότι δεν θέλουμε να κλείσει αυτή η ονειρική πορεία με μια ήττα-διασυρμό.

Άρα, τι κάνουμε;

Αυτή είναι ίσως η δυσκολότερη καμπή στη φετεινή χρονιά. Δεν διεκδικούμε τίποτε, αλλά επιβάλλεται μια αξιοπρεπής παρουσία.

Με τι κόστος όμως; 

Εδώ σε θέλω Μάγκα μου. Στα ΠΟΛΥ δύσκολα. Αυτά, δηλαδή, που σου αρέσουν! :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου