Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (Μην κατεβάζουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τον πήχη)

Έχω κουραστεί, από τον προηγούμενο Απρίλιο, να ακούω από παντού, εντός και εκτός ΑΠΟΕΛ, για το "ανεπανάληπτο" της προηγούμενης πορείας της ΟΜΑΔΑΣ μας στο Champions League.

Ως ένα βαθμό καταλαβαίνω τα κίνητρα αυτών που προσφέρουν το "ανεπανάληπτο" σαν καραμέλα λαϊκής κατανάλωσης:
  1. οι μεν εκτός ΑΠΟΕΛ, το κάνουν για να περιορίσουν τις προσδοκίες των δικών τους οπαδών, ούτως ώστε να απαλλαγούν από την πίεση στην οποία, σε άλλη περίπτωση, θα τους έβαζε ο πήχης που τοποθέτησε εκεί, πάνω ψηλά, ο ΑΠΟΕΛ.
  2. οι δε εντός ΑΠΟΕΛ, το κάνουν για να προσγειώσουν τους οπαδούς μας, αποφορτίζοντας την ΟΜΑΔΑ από το μεγάλο βάρος των δικών της επιτυχιών και να αποφύγουν τον κίνδυνο του οτιδήποτε λιγότερο από το περσινό να θεωρείται αποτυχία.
Καλά και Άγια ως εδώ. Κατανοητά, και ως ένα βαθμό, ρεαλιστικά και αναμενόμενα.


Τα είπαν όμως μια, τα είπα δυο, τα είπαν 100. Αγνοώ τους εκτός ΑΠΟΕΛ και επικεντρώνομαι στους εντός. Και αναφέρομαι σε όλους τους πυλώνες που αποτελούν το οικοδόμημα της ΟΜΑΔΑΣ μας: Διοίκηση, Τεχνικό τιμ, Οπαδούς. Όλοι έχουμε απορροφήσει απόλυτα την ουσία "ανεπανάληπτο" και κατεβάσαμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τον πήχη, αφού πλέον, όχι μόνο δεν περιμένουμε το "βήμα παραπάνω", αλλά ούτε καν "επανάληψη" αυτού που έγινε στο παρελθόν.

Σε καμμιά περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι η περσινή πορεία στο Champions League είναι κάτι που μπορεί εύκολα να επαναληφθεί, ή έστω σύντομα. Ούτε φέτος ήταν δυνατό (εκ των πραγμάτων) να γίνει κάτι τέτοιο, ούτε ίσως του χρόνου. Από εδώ όμως μέχρι το να χαρακτηρίζω μόνος μου αυτό που έγινε ως ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ (δηλ. ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ) υπάρχει μεγάλη διαφορά.

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ σημαίνει ότι έχω αποδεκτεί και τοποθετήσει ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.

Με λίγα λόγια, ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΟΝ ΠΗΧΗ και κοιτάω πώς να διατηρηθώ στα "νορμάλ" επίπεδα μιας Κυπριακής ομάδας και το τι προσδοκίες αυτή ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να έχει.

Προσωπικά ΔΙΑΦΩΝΩ με αυτή τη λογική και φιλοσοφία.

Επαναλαμβάνω, σε καμμιά περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι έπρεπε να τεθεί ως στόχος η άμεση ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ή ακόμα και η ΥΠΕΡΒΑΣΗ του περσινού άθλου.

Αυτό που υποστηρίζω, και θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι το ΣΑΦΕΣ ΟΡΑΜΑ του ΑΠΟΕΛ, είναι ότι, αφού δεν μπορώ να συνεχίσω απο εκεί που έμεινα (λόγω ανανέωσης της ομάδας), βάζω μεσο-μακροπρόθεσμο στόχο ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ να δημιουργήσω αυτή την ΟΜΑΔΑ που σταδιακά θα τα καταφέρει, αρχικά ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ, στη συνέχεια ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ και ίσως, κάποια στιγμή, ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙ τον περσινό άθλο.

Αντίθετα, αν εκ προοιμίου θεωρώ ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι κάτι τέτοιο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνει, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Μπορεί ως οπαδοί του ΑΠΟΕΛ να είμαστε, ίσως και υπερβολικά κάποιες φορές, απαιτητικοί. Δεν είμαστε όμως, στην πλειοψηφία μας, ούτε εκτός τόπου και χρόνου, ούτε και πιστέψαμε ότι γίναμε ξαφνικά Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική υπερδύναμη. Ούτε καν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο ως πιθανότητα.

Αυτό όμως που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει δημιουργήσει μια τέτοια δυναμική που μπορεί σύντομα να επανέλθει στα "μεγάλα σαλόνια" και να γίνει μια ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

Αν, αντί αυτού, εξακολουθήσουμε να αναμασούμε τα περί "ανεπανάληπτου" και "αδύνατου", τότε από μόνοι μας αυτοεγκλωβιζόμαστε στη μετριότητα και την Ευρωπαϊκή "ανυπαρξία" των προ-2009 δεδομένων και προσδοκιών.

Αυτό θέλουμε;

Ο πήχης τέθηκε εκεί που τέθηκε, και αυτό είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Δεν πρόκειται να κατέβει απ΄εκεί, εκτός αν ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ.

Δεν βάζουμε πίεση για ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ούτε για "ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ". Είμαστε ρεαλιστές, αλλά παράλληλα και ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ.

Διότι, τη στιγμή που θα σταματήσουμε να ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ, θα υπογράψουμε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ από οποιαδήποτε μελλοντική Ευρωπαϊκή επιτυχία και υπέρβαση. Αυτό θέλουμε;

Τέρμα λοιπόν η καραμέλα του "ανεπανάληπτου".

Τέρμα λοιπόν η καραμέλα του "αδύνατον να ξαναγίνει".

Και αυτό αφορά ΕΜΑΣ, τους εντός του ΑΠΟΕΛ. Οι εκτός ας λένε ότι θέλουν. Με κάποιο τρόπο πρέπει στο κάτω κάτω να παρηγορηθούν.

Βήμα βήμα, σιγά σιγά, με σαφή ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ τη δημιουργία της ΟΜΑΔΑΣ που κάποια στιγμή ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ και, γιατί όχι, ΥΠΕΡΒΕΙ τον περσινό άθλο....

Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ και λέμε...

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου