Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ...ΓΚΑΖΩΝΕΙ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΩΝΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΩΝΗ

Καλωσορίζουμε λοιπόν το Γιώργο Δώνη στον ΑΠΟΕΛ μας. Και φυσικά του ευχόμαστε τις χίλιες επιτυχίες, τις μεγαλύτερες που θα μπορούσε (και δεν θα μπορούσε) ποτέ να φανταστεί.

Το σύνθημα το δανείστηκα από τους οπαδούς του Ατρόμητου (παραφρασμένο βέβαια... ξέρετε εσείς!). 

Το κλίμα κατά πλειοψηφία θετικό, άλλωστε μετά την κατραπακιά Σέρτζιο, ήταν αναμενόμενο να υποδεχθούμε το νέο προπονητή διά βαϊων και κλάδων. Ελπίζω μόνο να μην φωνάζουμε στη βδομάδα "Σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν!!" (πτου πτου)

Λοιπόν, επειδή ένα κι ένα κάνουν δύο, άκου δυο κουβέντες αγαπητέ μας κε Δώνη:

Κατ'αρχή αναλαμβάνεις μια ομάδα που όπως σίγουρα ξέρεις έχει γράψει τις πιο ένδοξες σελίδες του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Πάμε παρακάτω.

Αυτή η ομάδα που λες, αποτελείται από τους εξής πυλώνες:

Τεχνικό τιμ (το δικό σου, με τις ευχές μας και τις ευλογίες μας)
Ποδοσφαιριστές
Διοίκηση 
Κόσμος

Και το στοίχημα κερδίζεται ως εξής: Βεβαιώνεσαι ότι ΟΛΟΙ οι πιο πάνω πυλώνες είναι υγιείς, δυνατοί, και ακολουθώντας μεν παράλληλες πορείες, στηρίζουν εξίσου καλά και σταθερά το οικοδόμημα που λέγεται ΑΠΟΕΛ. Απλό δεν είναι;

Σοβαρά τώρα.. απλό ΔΕΝ είναι! Έρχεσαι στον ΑΠΟΕΛ μας σε μια περίιοδο που αντιμετωπίζει μια σειρά σοβαρών προβλημάτων:
  1. η ομάδα βρίσκεται σε κακή ψυχολογική, αγωνιστική και (πολύ φοβάμαι) φυσική κατάσταση, με ομολογουμένως (πλέον) κενά στο ρόστερ
  2. οι ποδοσφαιριστές μας χωρίζονται σε δύο "γκρουπ": αυτοί που ήταν στην ομάδα πριν το καλοκαίρι του 2013, οι οποίοι έχουν (οι πιο πολλοί) βιώσει την ονειρική πορεία των "8" του 2012, αλλά και μια κατάκτηση πρωταθλήματος το 2013 (τουλάχιστον), και αυτοί που ήρθαν στην ομάδα φέτος, οι οποίοι έχουν "συνηθίσει" στη μετριότητα και τα κακά αποτελέσματα. Οι πρώτοι είναι συνηθισμένοι στις επιτυχίες, οι δεύτεροι στις αποτυχίες. Και όπως σίγουρα ξέρεις "Winning is a habit. Unfortunately, so i s losing". Γι αυτό πρέπει να τα καταφέρεις να επανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους οι πρώτοι και να αποκτήσουν νοοτροπία νικητή οι δεύτεροι. Επίσης ακούγεται (δεν ξέρω πόσο ισχύει, αλλά φαίνεται να ισχύει) ότι δεν υπάρχει πια κανενός είδους πειθαρχία εντός και εκτός αποδυτηρίων. Αυτό, εννοείται, πρέπει να είναι το ΠΡΩΤΟ που θα διορθωθεί ΑΜΕΣΑ!
  3. η Διοίκηση ανέκαθεν στηρίζει το τεχνικό τιμ και την ομάδα, αλλά είμαι σίγουρη πως γνωρίζεις ότι θα χρειαστεί να βρεις τρόπους ώστε να "ελιχθείς" με επιτυχία ανάμεσα σε απόψεις, "σχολές", εμμονές κλπ των διοικούντων. Ψυχραιμία και λίγη (έως πολλή) διπλωματία θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις και μ'αυτούς (παρόλο που απ'ότι άκουσα, η διπλωματία δεν είναι και το καλύτερό σου. Τι να κάνουμε όμως, κάποιες φορές χρειάζεται κι αυτή η ρημάδα!)
  4. ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμος να σε αποθεώσει, αλλά και να σε σταυρώσει. Σκληρό ακούγεται (και είναι). Τι να γίνει όμως, αυτοί είμαστε και δεν θα αλλάξουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα σου δώσουμε χρόνο να δουλέψεις. Δεν αναμένουμε να γίνουν όλα τέλεια και φανταστικά εν μία νυχτί. Φτάνει να βλέπουμε έστω και μικρή βελτίωση κάθε φορά και θα σε στηρίξουμε. Έχεις και το αβαντάζ ότι εσύ δεν θα συγκρίνεσαι με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά με τον Πάουλο Σέρτζιο. Ε, όπως και να το κάνουμε, αυτό είναι ΜΕΓΑΛΟ ΑΒΑΝΤΑΖ! Και είμαι σίγουρη ότι θα το αξιοποιήσεις.

Αγαπητέ κε Δώνη,

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Αγαπάμε παθολογικά τον ΑΠΟΕΛ, είναι η ζωή μας, η αναπνοή μας. Και ανάλογα παθολογικά θα αγαπήσουμε ή θα μισήσουμε και σένα. Εύχομαι ολόψυχα να γίνει το πρώτο, διότι αν γίνει το δεύτερο, αυτό θα σημαίνει πως ο ΑΠΟΕΛ μας θα έχει κάνει και άλλα βήματα πίσω. Και δεν σηκώνει άλλη οπισθοδρόμηση!!

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
ΜΑΖΙ
ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ
ΜΕ ΠΑΘΟΣ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ (ΑΡΝΗΤΙΚΑ) ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΚΑΙ...

ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ...ΓΚΑΖΩΝΕΙ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΩΝΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΩΩΝΗ!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου