Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι 4 πυλώνες επιτυχίας

Ποιοι είναι οι 4 πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται ο ΑΠΟΕΛ και πώς μπορούν να βελτιωθούν;

1. Οπαδοί & Διοίκηση (Η Βάση και η Κορυφή)
2. Τεχνική Ομάδα & Ρόστερ
3. Ομάδα Προγραμματισμού
4. Εμπορική Δραστηριότητα

Ας τα δούμε ένα ένα.

Οπαδοί & Διοίκηση (η Βάση και η Κορυφή):
Οπαδοί: Έχουν κάνει τεράστια βήματα μπροστά, σε όλα τα επίπεδα. Επιβάλλεται η απομόνωση των ελάχιστων προβληματικών στοιχείων που κάνουν ζημιά στον ΑΠΟΕΛ. Χωρίς αυτά τα προβληματικά στοιχεία, ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟΙ!
Διοίκηση: Η πιο πετυχημένη στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Χρειάζεται να βελτιώσει διαδικασίες και επικοινωνιακή πολιτική. Επιβάλλεται η σύσφιξη των σχέσεων με τους Οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Τέλος, χρειάζεται βελτίωση στο χειρισμό του παρασκηνίου (στην Κύπρο ζούμε άλλωστε!). Και λέγοντας "χειρισμό παρασκηνίου" ΔΕΝ εννοώ τη διασφάλιση οποιασδήποτε εύνοιας υπέρ της ομάδας, αλλά ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ από τη ζημιά που κάνουν οι παρασκηνιακοί χειρισμοί των άλλων. Ο νοών νοείτο.

Τεχνική Ομάδα & Ρόστερ: Η πιο επιτυχημένη επίσης στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Πλήρης στήριξη στην Τεχνική Ομάδα και παροχή σ'αυτούς όλων των απαραίτητων μέσων για να βελτιώσουν το ρόστερ. Έμφαση στην επιστημονική υποστήριξη των ποδοσφαιριστών.

Ομάδα Προγραμματισμού: Επαρκής για τα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ 2011 - ανεπαρκής για τα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ 2012. Επιβάλλεται η δημιουργία επαγγελματικής ομάδας προγραμματισμού με σαφές βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλάνο.

Εμπορική Δραστηριότητα: Πολύ καλή για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα της Κύπρου. Χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση σε επαγγελματικό επίπεδο και μεγαλύτερη αξιοποίηση της αξίας του brand ΑΠΟΕΛ.

Για να γίνουν τα πιο πάνω, θα πρέπει πρώτα να καταρτιστεί ένα σαφές και αναλυτικό ΟΡΑΜΑ. Ένα όραμα το οποίο θα διέπει όλο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ και κατ΄επέκταση, κάθε ενέργεια θα συνάδει με αυτό. Ένα όραμα που θα αντικατοπτρίζει τα εξής:
  • Πού βρίσκομαι τώρα;
  • Πού θέλω να φτάσω;
  • Τι πρέπει να κάνω για να φτάσω εκεί;
  • Σε πόσο χρονικό διάστημα;
Σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι τα πιο πάνω δεν γίνονται ήδη, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Κάποιες βελτιώσεις ίσως να έχουν ήδη τροχιοδρομηθεί, κάποιες άλλες όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουν όλα όσα πρέπει ούτως ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι προοπτικές και ευκαιρίες που έχει ο σημερινός ΑΠΟΕΛ. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία και πισωγύρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου