Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αυτό επεδίωξε ο ΑΠΟΕΛ, αυτό πήρε

Καλημέρα σας.

Η άποψή μου για το χθεσινό ματς είναι ότι ο Ιβάν δεν κατέβηκε με πλάνο νίκης, για τους εξής λόγους:
1. η ανετοιμότητα του Μαντούκα
2. η απουσία του Ολιβέϊρα η οποία επέβαλλε ενίσχυση των cbs από τους χαφ (τελικά ο Κακά έκαμε το παιχνίδι της ζωής του αλλά αυτό δεν μπορούσε να το ξέρει ο Ιβάν πριν το ματς)
3. ο αμφίβολος βαθμός ετοιμότητας του Αϊλτον

Για τους πιο πάνω λόγους, πιστεύω ότι προτίμησε στον εκτός έδρας αγώνα να επιδιώξει τη λευκή ισοπαλία ή το πολύ να χάσει με ένα γκολ (το είχε άλλωστε δηλώσει στη δημοσιογραφική πριν το ματς), καταγράφοντας ταυτόχρονα τα στοιχεία της Λυόν επί τόπου, ούτως ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει το πλάνο νίκης στο ΓΣΠ.

Είναι σαφές ότι η επιλογή Σόουζα αντί Μαρσίνιο ως επιτελικό ήταν επιλογή ενίσχυσης της αμυντικής λειτουργίας στο κέντρο και όχι επιλογή επιθετικής δημιουργίας. Πότε ξανάπαιξε ο Αϊλτον με Σόουζα για να καταφέρουν να παίξουν σε αγώνα τσ.λ.? Είναι σαφές ότι δεν επεδίωκε τη νίκη χθες. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΤΟ ΠΗΡΕ. Με αυτά τα δεδομένα, το χθεσινό αποτέλεσμα θεωρείται επιτυχές.

Με δεδομένη την απουσία Πίντο στον επαναληπτικό, η μεσοεπιθετική γραμμή θα διαμορφωθεί ως εξής: Σόουζα-Μοράις χαφ, Μαντούκα-Τρισκό-Μαρσίνιο-Αϊλτον επιθετικά. Σκεφτείτε αυτή τη διάταξη και θα αντιληφθείτε τι παιχνίδι θα δούμε στις 7/3. Δεν στερεί σε τίποτα από την αμυντική λειτουργία της ομάδας αλλά επιθετικά θα είναι άλλη υπόθεση.

Ένα είναι το σίγουρο. Στις 7/3 θα δούμε ένα ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου