Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Θα μπορούσε να το παίξει "μάγκας"....

Επειδή άκουσα και διάβασα πολλά για τη χθεσινή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στο Ζερλάν, νομίζω είναι ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Μήπως, αν ήθελε, δεν θα μπορούσε ο Ιβάν να κατεβάσει 11άδα επίθεσης και να το παίξει μάγκας;

Αν π.χ. έβαζε 11άδα τον Μαρσίνιο αντί τον Σόουζα, τότε προφανώς θα κρατούσαμε πιο πολύ μπάλα, θα εκδηλώναμε πιο πολλές επιθέσεις, θα παίζαμε πιο πολύ ποδόσφαιρο, απ΄αυτό που αρέσει στους φιλάθλους να βλέπουν.

Ο Μαρσίνιο όμως δεν θα ήταν τόσο αποτελεσματικός ανασταλτικά όσο ο Σόουζα. Με όλους τους κινδύνους που αυτό είχε, υπό τα εξής δεδομένα:
  1. ήταν ο πρώτος αγώνας εκτός έδρας με μια ομάδα εκ των πραγμάτων μεγαλύτερης δυναμικότητας
  2. ο Μαντούκα ήταν ανέτοιμος και ο βαθμός ετοιμότητας του Αϊλτον για ματς αυτού του βαθμού δυσκολίας αμφίβολος
  3. ο Κακά δεν είχε πείσει με τις εμφανίσεις του ως τώρα (παρόλο που τελικά χθες έκανε το παιχνίδι της ζωής του - αυτό όμως δεν μπορούσε να το ξέρει από πριν ο Ιβάν)
  4. υπήρχε μεγάλη πιθανότητα χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα, πράγμα πρωτόγνωρο για τους ποδοσφαιριστές μας, άρα και ο τρόπος που θα αντιδρούσαν/αντεπεξέρχονταν άγνωστος

Λαμβάνοντας όλα τα πιο πάνω υπόψη, ο Ιβάν είχε δύο επιλογές:
  1. κατεβαίνει με επιθετικό σχήμα Μαρσίνιο-Αϊλτον-Μαντούκα-Τρισκό και ότι βγει
  2. κατεβαίνει με συντηρητικό σχήμα Σόουζα-Αϊλτον-Τρισκό-Χαραλαμπίδη, ενισχύοντας την ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας και διεκδικόντας μια λευκή ισοπαλία ή το πολύ ήττα με ένα γκολ

Στο (1) θα το έπαιζε "μάγκας". Πάμε να παίξουμε "ωραίο" ποδόσφαιρο και ότι κάτσει.

Στο (2) - αυτό που τελικά επέλεξε - φάνηκε ο "αδύναμος" που μπήκε στο γήπεδο για να αμυνθεί και μόνο.

Προφανώς κάποιοι σπεύδουν να κάνουν κριτική για την ομάδα μας η οποία δεν έδειξε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Ποιες όμως ήταν αυτές οι απαιτήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα 1-4; Ήταν μήπως να μπει η ομάδα στο γήπεδο να αλωνίζει και ότι βρέξει ας κατεβάσει;

Το να ξέρεις ποιος είσαι και ποια είναι τα όριά σου είναι ο μοναδικός τρόπος να μπορέσεις να τα υπερβείς. Το να το παίζεις "τσάμπα μάγκας" όταν τα δεδομένα είναι εναντίον σου είναι το εύκολο.

Εσείς, λαμβάνοντας υπόψη τα 1-4 πιο πάνω, τι θα κάνατε;

Και στο τέλος τέλος, το ποιος είναι ο μάγκας, θα το μάθουμε στις 7/3. Ως τότε καλά κάνουν όσοι βάζουν στοιχήματα τύπου "I will eat my old smelly trainers" να συγκρατηθούν μην την πάθουν (όπως την έπαθαν και άλλοι).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου