Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Τι έγινε ρε παιδιά;


Δεν μας φτάνουν όλα τ΄άλλα, τώρα θα ξεσπάσει και "κόντρα" μεταξύ ποδοσφαιριστών-οπαδών; Πάμε καλά;


ΔΕΝ δικαιολογώ τις ακραίες αντιδράσεις μερικών (λίγων) για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας. Και δεν τις δικαιολογώ, διότι προσωπικά δεν ενστερνίστηκα ποτέ τα περί "αδιαφορίας". Οι λόγοι της κάμψης ήταν πολλοί, άλλοι πιο σοβαροί και άλλοι λιγότερο, αλλά έπεσαν όλοι μαζί και φυσιολογικά αυτό επηρέασε την αγωνιστική απόδοση. Τους λόγους στους οποίους εγώ αποδίδω την κάμψη της ομάδας τους έγραψα πολλές φορές και δεν θα τους επαναλάβω. Σίγουρα όμως ανάμεσα σ'αυτούς ΔΕΝ θεωρώ ότι συγκαταλέγεται η αδιαφορία.

Δεν δικαιολογώ όμως και τους ποδοσφαιριστές να το παίρνουν τόσο κατάκαρδα επειδή κάποιοι αντέδρασαν υπερβολικά (και ναι, άδικα) και να μας κάνουν "μούτρα". Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτός ο υπερενθουσιασμός και υπερλατρεία προς την ομάδα που μεταμορφώνουν το ΓΣΠ σε καμίνι και απροσπέλαστο φρούριο για κάθε ξενόφερτο κουρσάρο, ο ίδιος υπερενθουσιασμός και υπερλατρεία είναι φυσικό να μετατρέπονται σε έντονες αντιδράσεις όταν η ομάδα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Έτσι πάει.

Η δυνάμη του ΑΠΟΕΛ ήταν, είναι και θα είναι ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ. Με τα καλά του και τα κακά του, αυτός ο κόσμος είναι ο ΑΠΟΕΛ. Είναι αυτός ο κόσμος που έσπρωξε πολλές φορές την ομάδα στην υπέρβαση. Ο ίδιος που βάζει σε δεύτερη μοίρα όλα τ΄άλλα (οικογένεια, οικονομικά προβλήματα) και τρέχει παντού για να βρεθεί στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας.

Με ενοχλούσαν τα διάφορα επικριτικά σχόλια για τους ποδοσφαιριστές μας που κάποιοι οπαδοί μας εκστόμιζαν τον τελευταίο καιρό. Με ενόχλησε όμως πιο πολύ ο τρόπος που πανηγύρισαν χθες το γκολ οι ποδοσφαιριστές. Μακριά από τους οπαδούς τους. Μακριά από ΑΥΤΟΥΣ ιδιαίτερα τους οπαδούς, τους χθεσινούς, που παρά το ότι το ματς ήταν εν μέσω 3ημέρου, παρά τα πρόσφατα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ και ΦΩΝΑΖΑΝ για να σπρώξουν την ομάδα τους στη νίκη και ανάκαμψη.

Ε όχι ρε σεις να σνομπάρετε ΑΥΤΟΥΣ τους οπαδούς! Δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα. Μην κάνετε το λάθος να ξεκινήσετε μια "κόντρα" που και άσκοπη είναι και ανούσια. Μεγαλύτερη λατρεία απ΄αυτή που δεχθήκατε από ΑΥΤΟ τον κόσμο λίγοι ποδοσφαιριστές έχουν βιώσει. Η σχέση ποδοσφαιριστών-οπαδών ήταν πάντα πολύ δυνατή και η αλληλεπίδρασή τους σημαντική στην προσπάθεια για επιτυχίες και υπερβάσεις. Μην χαλάτε μια σχέση που χτίστηκε και επιβίωσε μέσα από δεκαετίες, μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες, και κατάφερε να βγει νικήτρια και δυνατή. Θα είναι ΛΑΘΟΣ.

Εσείς είστε 25. Ο κόσμος είναι χιλιάδες. Πόσο εύκολο νομίζετε είναι να ελεχθούν οι αντιδράσεις μερικών μέσα σ'αυτές τις χιλιάδες, ούτως ώστε να απομονωθούν οι άδικες επικριτικές φωνές;

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου σας στήριζε σταθερά και στα πάνω και στα κάτω σας. Είναι άδικο να σνομπάρετε αυτό τον κόσμο επειδή μερικοί παραφέρθηκαν. Δείξτε κατανόηση στους λίγους που ξεφεύγουν. Δεν το κάνουν για να σας βλάψουν. Το κάνουν για να σας αφυπνίσουν, όπως πιστεύουν οι ίδιοι. Αν ο τρόπος τους είναι λάθος, ας είναι. Κανένας δεν είναι τέλειος.

Διαφυλάξτε τη σχέση σας με τους οπαδούς σας. Γίνετε ξανά το ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΝΑ που έχουν θαυμάσει εκατομμύρια ποδοσφορόφιλων. Δείξτε ότι μπορείτε να είστε υπεράνω.

Στο επόμενο γιουχάϊσμα (που εύχομαι να μην υπάρξει), σταθείτε απέναντί τους, υπερήφανα, και χειροκροτήστε τους. Και το μήνυμά σας θα είναι τρανταχτό!

Όχι στα "μούτρα" και στην "κόντρα" όμως. ΑΥΤΟΙ οι οπαδοί, ΔΕΝ το αξίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου