Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Και τώρα τι κάνουμε;

Πάει και το κύπελο. Αναμενόμενο, μετά το αποτέλεσμα του 1ου αγώνα στο ΓΣΠ και την εικόνα που βγάζει η ομάδα το 2012. Περιμέναμε και στηρίξαμε όλες τις ελπίδες μας για ανάκαμψη στο Μεσσι(α) (βλ. Αϊλτον) αλλά ο Μεσσίας ήρθε μόνο μια φορά, πριν 2012 χρόνια, και αυτόν τον σταυρώσαμε.

Κάτι παρόμοιο πάμε να κάμουμε και τώρα. "Σταύρωσον, Σταύρωσον αυτούς"! Άλλα περιμέναμε, άλλα βλέπουμε, σταυρώστε τους να καθαρίζουμε.

Φταίει ο κόσμος που φωνάζει; Όχι βέβαια. Τώρα, φωνή από φωνή έχει διαφορά. Αλλά από την άλλη, δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι και ούτε αντιδρούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, ιδιαίτερα στα δύσκολα. Άρα, αφήνουμε τον κόσμο στην ησυχία του, δεν είναι αυτός το πρόβλημα της ομάδας. Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι απλά παράπλευρη συνέπεια.


Υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ Διοίκησης-Τεχνικής Ομάδας-Ποδοσφαιριστών-Κόσμου; Φυσικά υπάρχει. Ο ΑΠΟΕΛ.

Και τώρα τι κάνουμε;

  1. Πετάμε λευκή πετσέτα και επικεντρωνόμαστε στην προετοιμασία για τη νέα χρονιά;
  2. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας με μεθόδους που δοκιμάζουμε εδώ και δύο μήνες και δεν απέδωσαν;
  3. Στηρίζουμε τις όποιες ελπίδες μας στο πιθανό φορμάρισμα ξεκούραστων αλλά ντεφορμέ ποδοσφαιριστών (Αϊλτον, Μαντούκα, Μαρσίνιο, Μποαβεντούρα);
Εσείς πιο από τα πιο πάνω επιλέγετε; Εγώ κανένα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση. Και κάθε κρίση αντιμετωπίζεται, φτάνει να την χειριστείς με το σωστό τρόπο.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε αυτή τη στιγμή, με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας;

Μπορούμε να λάβουμε δραστικά και επιστημονικά μέτρα για να διασφαλίσουμε με πιο καλές πιθανότητες αυτή την ανάκαμψη που θα μας δώσει ρεαλιστικές ελπίδες για το πρωτάθλημα. Αφού είναι κοινώς παραδεκτό (και από στόματος Ιβάν πλέον) ότι "υποφέρουμε" και ότι "η ομάδα έχει δώσει μέχρι τώρα 38-40 παιχνίδια", ας πάμε να ψάξουμε σωστές και επαγγελματικές λύσεις για να λύσουμε το πρόβλημα.

Υπάρχουν παίκτες-κλειδιά που πραγματικά τα έχουν δώσει όλα και στέγνωσαν.
Νούνο Μοράις
Έλιο Πίντο
Ιβάν Τρισκόφσκι
Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης
(οι δύο τελευταίοι συμμετέχουν και στις Εθνικές ομάδες)

Υπάρχουν παίκτες-κλειδιά που βρίσκονται σε κακή αγωνιστική κατάσταση λόγω επεμβάσεων:
Αϊλτον
Μαντούκα
Μαρσίνιο
Μποαβεντούρα

Τι κάνουμε για να τους βοηθήσουμε να ανακάμψουν/επανέλθουν το συντομότερο δυνατό, όσο ακόμα υπάρχει χρόνος; Είναι σαφές ότι τα μέσα/μεθόδοι που χρησιμοποιούμε δεν είναι επαρκή.

Υπάρχουν όμως λύσεις. Επαγγελματικές. Και αυτές πρέπει να αναζητηθούν σε Επαγγελματικά Κέντρα Επιστημονικής Υποστήριξης αθλητών του εξωτερικού. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αυτό το έκαναν άλλοι. Ας στείλουμε όλους μαζί τους πιο πάνω (ή εκ περιτροπής) σε ένα ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Κέντρο Επιστημονικής Υποστήριξης να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές μας να επανέλθουν σε καλό αγωνιστικό επίπεδο το συντομότερο δυνατό. Είναι κρίμα να τους ταλαιπωρούμε, και αυτούς και εμάς, ζητώντας τους να δώσουν κάτι που δεν μπορούν αυτή τη στιγμή. Ούτε και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουν σύντομα, με τα υφιστάμενα μέσα που διαθέτει η ομάδα.

Δεν είναι ντροπή να παραδεχθείς ότι είσαι η μικρή ομάδα από την Κύπρο που καλείται να αντεπεξέλθει σε επίπεδα δυσανάλογα των μέσων που διαθέτεις.

Δεν είναι ντροπή να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια απ΄αυτούς που είναι η δουλειά τους να την προσφέρουν.

Τα λεφτά τα έχουμε. Οι λύσεις υπάρχουν. Ας τις εφαρμόσουμε, πριν να είναι αργά.

ΥΓ Για αναφορά, παραθέτω link στο κείμενο περί "Επιστημονικής Υποστήριξης" που ανάρτησα πριν 4 μέρες http://harascafe.blogspot.com/2012/02/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου