Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Σωματική καταπόνιση

Ρίχνοντας μια ματιά στον πίνακα λεπτών συμμετοχής των ποδοσφαιριστών μας στο πρωτάθλημα (http://www.apoel.net/apoel2/statistics/20112012/minutesPlayed.shtml) φαίνεται καθαρά ότι οι μόνοι ποδοσφαιριστές που δικαιολογούνται να επικαλεστούν σωματική καταπόνιση είναι οι Μοράις, Πίντο, Ολιβέιρα και Τρισκόφσκι. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν πάρει ανάσες, άλλοι περισσότερες και άλλοι λιγότερες, είτε λόγω αποχής λόγω τραυματισμού, είτε λόγω ροτέισιον.

Πέραν όμως της σωματικής καταπόνισης, υπάρχει και ο παράγοντας της πνευματικής καταπόνισης, κάτι το οποίο παραγνωρίζουμε οι περισσότεροι, ενώ έχει, αν όχι μεγαλύτερη σημασία, τουλάχιστον ίση με τη σωματική. Οι ποδοσφαιριστές μας, από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη κινήθηκαν σε ψηλά επίπεδα και σωματικής και πνευματικής καταπόνισης. Και είχαν μόνο 2 μέρες επαναφοράς. Χωρίς εκείνη την υποστήριξη που απαιτείται για αυτό το επίπεδο.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε η έλλειψη συγκέντρωσης, ούτε τα "παιδικά" λάθη. Όλα έχουν μια εξήγηση και πιθανόν αυτή να είναι η πιο πάνω.

Αυτό που πάντως προσωπικά αρνούμαι να δεχθώ είναι ότι οι ποδοσφαιριστές μας είναι αδιάφοροι. Ότι και να ειπωθεί, ότι και να γραφτεί, αυτό δεν θα το δεχθώ ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου