Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Wisdom...

"Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom." - Terry Pratchett

To 2010 είχαμε την (κακή) εμπειρία, διότι δεν είχαμε εμπειρία συμμετοχής σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, άρα δεν είχαμε και τη σοφία.

Το 2011, από τις 3/8 ξέραμε ότι παίζουμε σίγουρα ομίλους Europa League. Και από τις 23/8 ξέραμε ότι παίζουμε ομίλους Champions League.

Τι κάναμε; Είχαμε 28 μέρες από την εξασφάλιση της εισόδου στους ομίλους του Europa League, ή έστω 8 από την εξασφάλιση της εισόδου στους ομίλους του Champions League. Κάναμε προγραμματισμό που να εξασφάλιζε την ικανότητα της ομάδας να έχει την παρουσία που πρέπει στις διοργανώσεις που θα λάμβανε μέρος;

Όχι.

Εκ των πραγμάτων, και λόγω κακού προγραμματισμού τον Αύγουστο, τα προβλήματα φάνηκαν νωρίς, και εντάθηκαν τον Ιανουάριο 2012.

Είχαμε 31 ολόκληρες μέρες να ενισχύσουμε την ομάδα. Τι κάναμε;

Διώξαμε τον Μπελάιντ, πουλήσαμε τον Γιάχιτς, και φέραμε τον Σόουζα. Δηλαδή, αποδυναμώσαμε την ομάδα κατά 1 ποδοσφαιριστή.

Και φθάνουμε στο Φεβρουάριο. Με προβλήματα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο που μας υποχρεώνουν να κατεβαίνουμε σε αγώνες με ΜΟΝΟ ΕΝΑ κεντρικό αμυντικό ή να βάζουμε να παίξει ΑΝΕΤΟΙΜΟ (μετά από τραυματισμό) αμυντικό.

Αντίθετα απ΄ότι το 2010, το 2012 την εμπειρία την είχαμε. Γίναμε όμως σοφότεροι;

Ναι, πιστεύουμε ακόμα. Και θα το παλέψουμε. Αλλά τα λάθη δεν πρέπει να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί. Γιατί αργά ή γρήγορα, θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας.

Τώρα ότι έγινε με τον προγραμματισμό έγινε. Προχωρούμε με ότι έχουμε. Αλλά
1. ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Καμιά πλέον καθυστέρηση στη δημιουργία σωστής ομάδας προγραμματισμού δεν θα γίνει ανεχτή.
2. Επαναπροσδιορισμός της οικονομικής πτυχής του προγραμματισμού ΤΩΡΑ. Πού ξοδεύουμε, και πόσα.

Η εμπειρία είναι ως να μην υπήρξε ποτέ, όταν δεν αφήσει ΣΟΦΙΑ πίσω της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου