Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Παλιά μου τέχνη ΚΟΣΚΙΝΟ!

Λένε ότι για να πάρει ο ΑΠΟΕΛ το πρωτάθλημα πρέπει να κάνει "την υπέρβαση πάνω στην υπέρβαση".

Ε και;;;

Η ομάδα που έδωσε υπόσταση στη λέξη "Υπέρβαση" θα φοβηθεί να κάμει άλλες 2-3;

ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ!!

Όπως ο ΑΠΟΕΛ κοσκίνισε ομάδες και ομάδες, το όνομα και μόνο των οποίων κάνει κάποιους να διερωτούνται "Μα πώς είναι δυνατό μια Κυπριακή ομάδα να αντιμετωπίσει ΑΥΤΕΣ τις ομάδες", έτσι θα κοσκινήσει και τις ομαδούλες (συγκριτικά) που έχει να αντιμετωπίσει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Είναι άραγε κανείς που αμφιβάλλει ότι μπορεί;

Προσωπικά θεωρώ τη χρήση του όρου "Υπέρβαση" σ'αυτή την περίπτωση υπερβολή. Ίσως νομιμοποιούνται κάπως αυτοί που τον χρησιμοποιούν, λόγω της διαφοράς των 5 βαθμών που πρέπει να καλυφθούν μέσα σε 4 αγωνιστικές. Ίσως επίσης να νομιμοποιούνται επειδή ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε μέχρι τώρα να κερδίσει την πρωτοπόρο αελ στις 4 προηγούμενες αναμετρήσεις τους. ΤΟΤΕ όμως τα δεδομένα ήταν ΠΟΛΥ διαφορετικά.

Τότε υπήρχε χρόνος.
Τότε υπήρχαν άλλες προτεραιότητες.
Τότε υπήρχε κούραση και προσανατολισμός σε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.
Τότε υπήρχαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές που απουσίαζαν ή είχαν μόλις επιστρέψει από πολύμηνες απουσίες.

ΤΩΡΑ όμως, είναι αλλιώς.
Τώρα ΔΕΝ υπάρχει χρόνος.
Τώρα ΔΕΝ υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
Τώρα ΔΕΝ θα υπάρχει κούραση ούτε οποιοσδήποτε άλλος προσανατολισμός πέραν από τη διαμόρφωση της κατάλληλης ποδοσφαιρικής στρατηγικής για να κερδηθούν 4 ντέρμπι.
Τώρα ΔΕΝ υπάρχουν απουσίες ποδοσφαιριστών.

Αφού λοιπόν θέλουμε να κάνουμε ανάλυση, να την κάνουμε σωστά.

Ή μήπως δεν ξανάκανε ο ΑΠΟΕΛ διαδοχικές νίκες σε ντέρμπι; Θυμίζω μόνο την περίοδο 2010-11. Τότε που ΔΕΝ υπήρχε Ευρωπαϊκή πορεία, τότε που ΔΕΝ υπήρχαν απουσίες.

Τι λέμε τώρα ρε παιδιά;

OK αφού το θέλουν κάποιοι, θα το πούμε "Υπέρβαση πάνω στην Υπέρβαση".

Αν θέλετε, θα το πούμε και ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ, τη στιγμή που στα τελευταία 10 κερδίσαμε μόνο 2.

Όπως θέλετε να το πούμε, το λέμε. Η ουσία όμως είναι ΜΙΑ.

ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ!!!


2 σχόλια:

  1. Με ενθουσιαζει η αισιοδοξια σου και μακαρι να γινει οπως το λες. Μην ξεχνας, ομως, οτι η κουραση δεν ειναι τοσο μυικη οσο πνευματικη. Με προβληματιζει το γεγονος οτι τα 2 χειροτερα αποτελεσματα μας ηταν μετα απο τη διακοπη του πρωταθληματος λογω Χριστουγεννων, χωρις να πλησιαζει αγωνας Ch. L.
    Φυσικα, ο ΑΠΟΕΛ μοναχα ξερει...
    Για να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο προβληματισμός σου είναι σωστός, Βασίλη. Και τον συμμερίζομαι απόλυτα, όπως άλλωστε έγραψα εδώ http://harascafe.blogspot.com/2012/04/blog-post_7963.html?utm_source=BP_recent και εδώ http://harascafe.blogspot.com/2012/04/to.html?utm_source=BP_recent. Παρ΄όλ΄αυτά, υπάρχει κάτι που είναι διαφορετικό αυτή τη φορά. Όλες τις προηγούμενες υπήρχε χρόνος. Πάντα υπήρχε η σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού ότι θα μας δοθεί παρακάτω η ευκαιρία να ανακτήσουμε τυχόν απώλειες. Τώρα ΔΕΝ υπάρχει χρόνος. Τώρα, ή κερδίζεις, ή τέλος. Θεωρώ ότι ψυχολογικά, αυτό θα κάνει τη διαφορά. Ή τουλάχιστον, το ελπίζω.

      Διαγραφή