Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Σαμψών και Δαλιδά

Μεγάλη Βδομάδα. Η πιο ιδιαίτερη βδομάδα του χρόνου για κάθε Έλληνα, κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό. Η βδομάδα που οδηγεί στο Πάσχα των Ελλήνων, στην Ανάσταση, στη Χαρά.

Αναμένοντας το Πάσχα λοιπόν, κάθε ένας από μας προσδοκεί στην Ανάσταση, και αυτήν του Κυρίου, αλλά και οποιαδήποτε άλλη Ανάσταση νοιώθει ότι έχει ο ίδιος ανάγκη.

Σ'αυτή την Ανάσταση προσδοκεί και κάθε ΑΠΟΕΛίστας, όσον αφορά την πορεία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα. Ανάσταση που θα σημαίνει και κατάκτηση του πρωταθλήματος.



Όλοι λέμε, και έτσι είναι, ότι η Ανάσταση αυτή θα ξεκινήσει με νίκη επί της αελ στις 22/4. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Πώς όμως κερδίζεις μια ομάδα την οποία στις προηγούμενες 4 αναμετρήσεις μαζί της μέσα στην τρέχουσα σεζόν δεν κατάφερες, όχι μόνο να κερδίσεις, αλλά ούτε καν να βάλεις ένα γκολ;

Είναι σαφές πλέον σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους της Κύπρου ότι η αελ έχει μεν μια καλή ομάδα, αλλά η δύναμή της, ο "Σαμψών" της, είναι ο τερματοφύλακάς της. Και όντως ο Ματίας Ντεγκρά είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας ο οποίος, πέραν του ψηλού επιπέδου τεχνικής που έχει, διαθέτει και ένα σπάνιο προσόν, το οποίο πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν σε τέτοιο βαθμό: Απίστευτα αντανακλαστικά.

Θεωρώντας λοιπόν ότι η αελ είναι απλά μια καλή ομάδα που σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνά το επίπεδο του "απλά καλός" αλλά διαθέτει ένα τερματοφύλακα "ανίκητο", είναι σαφές ότι για να έρθει η δική μας Ανάσταση στο πρωτάθλημα πρέπει να νικήσουμε τον συγκεκριμένο τερματοφύλακα.

Δηλαδή, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι "να κόψουμε τα μαλιά του Σαμψών", ως μια άλλη Δαλιδά.

Γι αυτό και επιβάλλεται, όχι μόνο να κερδίσουμε την αελ στις 22/4, αλλά αυτό να γίνει με ευρύ σκορ. Έτσι και καταφέρουμε να καταρρίψουμε το μύθο "ανίκητος Ντεγκρά" αυτόματα θα χάσει η αελ όλη τη δύναμή της, όπως έχασε τη δική του ο Σαμψών όταν η Δαλιδά του έκοψε τα μαλιά.

Ποιο θα είναι το δικό μας "ψαλίδι" όμως; Πώς θα καταφέρεις να σημειώσεις ευρύ σκορ σε ένα τερματοφύλακα που δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο;

Αναγνωρίζοντας λοιπόν τη μεγάλη ικανότητα του συγκεκριμένου τερματοφύλακα στην απόκρουση κάθε σουτ που θα του γίνει, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι αν το σουτ αποκρούεται, θα το αποκρούσει. Άρα, χρειάζεται φαντασία στην εκδήλωση των επιθέσεων, ούτως ώστε αυτές να καταλήξουν σε σουτ το οποίο να ΜΗΝ μπορεί να αποκρούσει.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πλέον ότι η περίπτωση Ντεγκρά είναι extraordinary. Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπισθεί. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις κάτι που είναι πέραν του συνηθισμένου χρησιμοποιώντας συνήθεις τακτικές. Μόνο με extraordinary τακτική μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν extraordinary αντίπαλο.

Και αν κάποιος έχει την ικανότητα να εφαρμόσει extraordinary ποδοσφαιρική τακτική, και να το κάνει με επιτυχία, αυτός είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του. Τόσο ο προπονητής μας όσο και οι ποδοσφαιριστές μας, βρίσκονται τουλάχιστον 2 επίπεδα πιο ψηλά απ΄όλους τους υπόλοιπους στην Κύπρο.

Πάμε λοιπόν, ως άλλη Δαλιδά, να κόψουμε τα μαλιά του Σαμψών. Και μετά θα ξαναμιλήσουμε.

Καλή Ανάσταση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου