Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Όπως αν είχε λήξει 0-0

Δεν υπάρχει το 2-0 του ΓΣΠ, άρα δεν υπάρχει και πρόκριση. Ξεκινάμε απ'την αρχή να γράψουμε σκορ. Όπως τότε με τη Σλόβαν.

Ο πίνακας του σκορ καθάρισε. Έτσι λειτουργεί. Θα κρατούσε το σκορ αν αυτό ήταν 3-0 και πάνω. Στο 2-0 αυτοκαθαρίζεται και αναμένει να γράψει το σκορ εκ νέου.

Πριν ένα χρόνο είχαμε επισκεφθεί ξανά τη Σλοβακία, με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα απειλείτο με πρόωρο αποκλεισμό. Ανεξαρτήτως δυναμικότητας, το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και η μπάλα στρογγυλή. Τότε η ομάδα επιβλήθηκε και καθάρισε. Έτσι πάει. Όταν είσαι σοβαρός και προσγειωμένος παρ΄όλη την υπεροχή σου, δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχεις.

Αλίμονο όμως αν πας με την υπεροψία του δυνατού. Και αυτό είναι ένα μάθημα που δίδαξε ο ΑΠΟΕΛ σε πολλούς γίγαντες.


Ο αδύναμος έχει πάντα ένα κίνητρο επιπλέον. Και αυτό εμείς το ξέρουμε, το διδάξαμε και το αποδείξαμε στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Αν ο δυνατός δεν δείξει σοβαρότητα, αλλά υπεροψία, τότε θα μεταφέρει τη δύναμή του στα πόδια και τις ψυχές του αδύνατου αντιπάλου του.

Θυμηθείτε πώς αντιμετώπισε η Ρεάλ τον ΑΠΟΕΛ. Και μιλάμε για Ρεάλ και ΑΠΟΕΛ, μιλάμε για μια διαφορά δυναμικότητας χαώδους. Και όμως. Η Ρεάλ δεν ήρθε με το σκεπτικό "εύκολα-δύσκολα θα πάρουμε την πρόκριση". Δεν έπεσε στην παγίδα που έπεσαν άλλοι.

Και αυτό είναι το κλειδί. Δεν υπάρχει το "εύκολα-δύσκολα θα περάσουμε".

Στο γήπεδο παίζουν 11 εναντίον 11. Θυμάστε που λέγαμε "11 αυτοί, 11 κι εμείς";

Αυτό λένε και οι Σλοβάκοι τώρα. Το ίδιο ακριβώς. Και έχουν δίκιο.

Ας το αντιστρέψουμε γι αυτή τη φορά. "11 εμείς, 11 κι αυτοί". Και το σκορ δεν υπάρχει.

Πάμε λοιπόν με σοβαρότητα και ταπεινά να γράψουμε σκορ πρόκρισης. Όπως αν το παιχνίδι στο ΓΣΠ είχε λήξει 0-0.

Όπως τότε με τη Σλόβαν.

Το σκορ δεν υπάρχει. Θα γραφτεί απόψε, και αυτό θα κρίνει την ομάδα που θα προκριθεί στον Γ' γύρο προκριματικών του Europa League.

Καλή Επιτυχία Λεβέντες μου. Οι καρδιές μας, οι ψυχές μας, όλη μας ενέργεια θα είναι μαζί σας.

Πάμε να γράψουμε σκορ πρόκρισης ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου