Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πίστωση χρόνου(;)

Συμφωνώ να δώσουμε πίστωση χρόνου. Έχουν έρθει αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα και χρειάζονται χρόνο εκ των πραγμάτων για να ενταχθούν στη φιλοσοφία και αγωνιστική συμπεριφορά του συνόλου.

Πίστωση χρόνου όμως με ποιον ακριβώς στόχο; Για να φτάσουν σε ποιο ακριβώς επίπεδο;


Καλώς ή κακώς, υπάρχει ο πήχυς του ΑΠΟΕΛ 2011-12. Ένας πήχυς που όλοι περιμένουμε να ανέβει, έστω και λίγο, πιο ψηλά. Και το περιμένουμε όχι γιατί είμαστε παράλογα απαιτητικοί, αλλά διότι αυτό μας υποσχέθηκε ο επίσημος ΑΠΟΕΛ στο τέλος της προηγούμενης περιόδου: "Ο νέος ΑΠΟΕΛ θα είναι ισχυρότερος".

Ας δούμε τα δεδομένα.

Αποχώρησαν από την περσινή αγαπημένη αρκετοί ποδοσφαιριστές. Το γιατί και το πώς και αν έπρεπε δεν το εξετάζω, δεν είναι δική μου δουλειά.

Δική μου δουλειά, ως οπαδός, είναι να στηρίζω την ομάδα μου, και να ονειρεύομαι όλο και μεγαλύτερες επιτυχίες.

Αποχώρησαν λοιπόν αρκετοί ποδοσφαιριστές και ήρθαν αρκετοί νέοι. Οι οποίοι σίγουρα χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Παρ΄όλ΄αυτά, σκέφτομαι ότι λογικά, οι νέοι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, και νοουμένου ότι στόχος είναι να φτάσουν κάποια στιγμή (σύντομα;) τουλάχιστον το επίπεδο των αποχωρησάντων (αν και, με δεδομένη την υπόσχεση για ένα ισχυρότερο ΑΠΟΕΛ, θα πρέπει να αναμένουμε να το υπερβούν), θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι σε θέση με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων να ανταποκριθούν άνετα έναντι ομάδων τύπου Σένιτσα;

Δεν ξέρω αν το πιο πάνω αποτελεί παράλογη προσδοκία ή απαίτηση. Χρησιμοποιώντας όμως την κοινή λογική, αν η πίστωση χρόνου στην οποία όλοι αναφέρονται αφορά το ιδεατό, δηλαδή οι νέοι ποδοσφαιριστές να υπερβούν σε απόδοση αυτούς που αποχώρησαν (με κριτήριο το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν έναντι ομάδων τύπου Πόρτο, Ζενίτ, Σαχτάρ, Λυόν, Ρεάλ), τότε δεν μου φαίνεται παράλογη προσδοκία στο παρόν στάδιο να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με άνεση και χωρίς κανένα πρόβλημα έναντι ομάδων τύπου Σένιτσα και Ααλεσουντ.

Εκτός αν η πίστωση χρόνου που ακούμε αφορά στόχο οι νέοι ποδοσφαιριστές να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να ανταποκριθούν άνετα έναντι τέτοιων ομάδων (Σένιτσα και Ααλεσουντ). Σε αυτή την περίπτωση σημαίνει ότι όχι μόνο δεν πάμε για ένα ισχυρότερο ΑΠΟΕΛ, αλλά για ένα πολύ αποδυναμωμένο ΑΠΟΕΛ. Σημαίνει ότι όχι μόνο δεν ανεβάσαμε τον πήχυ έστω και λίγο, αλλά τον χαμηλώσαμε.

Πίστωση χρόνου λοιπόν. Πολύ ευχαρίστως. 

Θα ήθελα όμως πάρα πολύ να μας απαντήσει κάποιος το ερώτημα "Πίστωση χρόνου για ποιο πράγμα ακριβώς; Για να πετύχουμε ποιον ακριβώς στόχο; Για να δούμε έναν ΑΠΟΕΛ ποιου ακριβώς επιπέδου (σε σχέση με τον περσινό);"

Αυτές είναι οι σκέψεις και προβληματισμοί μου αυτή τη στιγμή.

Και επαναλαμβάνω, με απλή κοινή λογική.....

Αν οι νέοι ποδοσφαιριστές χρειάζονται πίστωση χρόνου για να ανταποκριθούν με άνεση έναντι ομάδων τύπου Σένιτσα και Ααλεσουντ...

... πότε ακριβώς ανεμένεται να φτάσουν στο επίπεδο να μπορούν να ανταποκριθούν έναντι ομάδων επιπέδου Πόρτο, Ζενίτ, Σαχτάρ, Λυόν, Ρεάλ;

Ας μου απαντήσει κάποιος, αν είναι δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου