Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Κε Αναστασιάδη, σας εκλιπαρώ, ΜΗΝ!

Παρόλο που το blog μου είναι καθαρά ποδοσφαιρικό και ΑΠΟΕΛίστικο, δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστα τα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ως κάποια η οποία ανήκε (πριν πολλά χρόνια) στη ΝΕΔΗΣΥ, που είχε περάσει πολλά βράδια στους δρόμους κολλώντας αφίσες του Γλαύκου Κληρίδη (ναι, από τότε), που είχε περάσει μερόνυχτα στο τότε εντευκτήριο του ΔΗΣΥ τραγουδώντας "πότε θα κάνει ξαστεριά" μαζί με δεκάδες άλλα νέα παιδιά, που ονειρεύτηκε ένα καλύτερο κόσμο και νόμισε ότι πάλευε γι αυτόν, ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ:

  • μην σκοτώσετε ΚΙ ΕΣΕΙΣ τα όνειρα των νέων παιδιών που με το πάθος της νιότης και των ονείρων τους σας στηρίζουν ένθερμα, πιστεύοντας ότι θα βάλετε τις βάσεις για τη δημιουργία του νέου, καλύτερου κόσμου τους
  • μην καταλήξετε ΚΙ ΕΣΕΙΣ άλλος ένας πολιτικός που κοντόφθαλμα και κομματοκεντρικά θα συνεχίσετε το "έργο" των προηγούμενων κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να βάλετε ταφόπετρα στα όνειρα των νέων αυτού του τόπου
  • μην επιβεβαιώσετε ΚΙ ΕΣΕΙΣ τον κανόνα που λέει ότι τα προεκλογικά "θα θα θα" είναι ακριβώς αυτό και αυτό παραμένουν
  • μην γίνετε ΚΙ ΕΣΕΙΣ άλλο ένα χαστούκι σε νεανικά όνειρα και προσδοκίες
Δεν σας εμπιστεύομαι κε Αναστασιάδη. Όπως δεν εμπιστεύομαι και κανένα άλλο πολιτικό αυτή τη στιγμή. Έχω περάσει κι εγώ από το στάδιο της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, των ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ, των ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ. Και κατέληξα να σας απορρίπτω όλους, διότι διαχρονικά, όλοι με απογοητεύσατε.

Βλέπω τον ενθουσιασμό και την τυφλή πίστη προς το πρόσωπό σας των νέων που σας υποστηρίζουν. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το πάθος της νιότης, το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί υπέρ σας, αφού αυτά τα νέα παιδιά κοιτούν μόνο μπροστά, και αφήνουν στην άκρη το "πίσω" και το παρελθόν.

Μην γελιέστε όμως. Αυτό το πάθος και η τυφλή εμπιστοσύνη που ΤΩΡΑ λειτουργεί υπέρ σας, θα γίνει μπούμερανγκ και θα γυρίσει εναντίον σας με την ίδια ένταση αν τους απογοητεύσετε.

Και τα πράγματα σήμερα είναι πολύ διαφορετικά απ΄ότι ήταν για τους νέους της δικής μου εποχής. Σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ χειρότερες, σήμερα τα περιθώρια ελπίδας είναι δραματικά περιορισμένα.

Σήμερα οι νέοι ψάχνουν μια τρίχα να πιαστούν για να βρουν ελπίδα για τον μέλλον. Μια τρίχα είναι όμως, και κατά βάθος το ξέρουν. Μια τρίχα που μπορεί πολύ εύκολα να σπάσει και να τους ρίξει στο κενό....

Αυτή τη στιγμή, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, κε Αναστασιάδη. Ότι κι αν έχετε κάνει, όσα σωστά ή λάθος πράγματα έχετε να επιδείξετε στην πορεία σας, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ κε Αναστασιάδη. 

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Γι αυτά τα παιδιά που με πάθος και ελπίδα σας στηρίζουν και σας ακολουθούν.

Ρίξτε μια ματιά πίσω και δείτε ΚΑΘΑΡΑ και με ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (και όχι κοντόφθαλμα) ποια υπήρξαν τα κρίσιμα σημεία στην πολιτική σας καριέρα και τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει διαφορετικά για να μην φθάσει ο τόπος εδώ που έφτασε.

Δεν είστε άμοιρος ευθυνών για τη σημερινή κατάντια, κε Αναστασιάδη. Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ακριβώς αυτός: να λειτουργεί ως αντίβαρο, προληπτικά και ανασταλτικά στις λανθασμένες κινήσεις της κυβέρνησης.

13 νεκροί το 2011 σας έδωσαν μια χρυσή ευκαιρία να δράσετε ΣΩΣΤΑ και να γλιτώσετε πολλά κακά που ακολούθησαν. Τι κάνατε;

Τίποτα. Θυσιάσατε κι εσείς την Κύπρο, τους πολίτες της, το μέλλον των παιδιών της στο βωμό ενός κακώς νοούμενου "πολιτικού" παιχνιδιού. Ποιο πάρε-δώσε σας εμπόδισε τότε να κάνετε αυτό που χιλιάδες πολίτες φώναζαν στους δρόμους κε Αναστασιάδη; Αν κάνατε αυτό που έπρεπε και ΟΦΕΙΛΑΤΕ να κάνατε τότε, τώρα τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο μαύρα.....

Δεν με πείσατε ποτέ, κε Αναστασιάδη, ότι είχατε, έχετε και ΘΑ ΕΧΕΤΕ τους πολίτες και το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ συμφέρον ως σημαία. Και όταν λέω ΠΟΛΙΤΕΣ, δεν εννοώ τους λίγους και προνομιούχους, τους λεγόμενους "δυνατούς" αυτού του τόπου που καθορίζουν το πολιτικό παιχνίδι. Τα συμφέροντα αυτών είμαι σίγουρη ότι θα τα διασφαλίσετε, ΟΛΟΙ το κάνουν.

Αλλά αυτοί είναι ΟΙ ΛΙΓΟΙ κε Αναστασιάδη. Και Πρόεδρο δεν θα σας βγάλουν οι λίγοι "δυνατοί και προνομιούχοι" κε Αναστασιάδη, αλλά οι πολλοί άσημοι, αδύνατοι, οι περισσότεροι τώρα πια απελπισμένοι, πολλοί από τους οποίους σας επιλέγουν ως τη "μη χείρουσα" επιλογή, και όχι γιατί σας εμπιστεύονται.

Έχετε τα κότσια να ΔΙΚΑΙΩΣΕΤΕ το πάθος των νέων που σας στηρίζουν;

Έχετε τα κότσια να ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ αυτούς που σας θεωρούν τη "μη χείρουσα" επιλογή και να αποδείξετε ότι υπήρξατε τελικά η "καλύτερη επιλογή";

Έχετε τα κότσια να ΝΤΡΟΠΙΑΣΕΤΕ αυτούς που σας θεωρούν την "επιλογή καταστροφής του τόπου";

Αν τα έχετε, κάντε το.

Εγώ ελπίζω και να έχετε τα κότσια και να το κάνετε, για χάρη των νέων που σας πιστεύουν και που δεν θέλω να τους δω, λίγα χρόνια μετά, να έχουν καταλήξει κυνικοί μηδενιστές χωρίς ελπίδα και σκοπό.

Εδώ που τα λέμε, ενώ νόμζα ότι έτσι κατάντησα κι εγώ, αυτό το μήνυμά μου δείχνει ότι κάπου κατά βάθος, η ελπίδα ακόμα αναπνέει.

Θα σας ψηφίσω κε Αναστασιάδη, διότι ποτέ δεν δείλιασα στο να πάρω θέση, ακόμα και όταν οι επιλογές που είχα ήταν ανεπιθύμητες για μένα.

Το 2008 ψήφισα και ήμουν ήσυχη με τη συνείδησή μου. 

Το 2013 ψήφισα (και θα ξαναψηφίσω) αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο.

Η αποχή είναι συνενοχή. Και η ψήφος όμως το ίδιο. 

Μην μας κάνετε ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ κε Αναστασιάδη.

Κάντε μας ΜΕΤΟΧΟΥΣ σε ένα καλύτερο αύριο. 

Και θα δείτε ότι αυτό θα οφελέσει και εσάς, και το κόμμα σας σε βάθος χρόνου πολύ περισσότερο απ΄ότι μια πολιτική όπως αυτές που ακολουθούσατε ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ μέχρι σήμερα.

Δεν θα σας ευχηθώ καλή επιτυχία την ερχόμενη Κυριακή, κε Αναστασιάδη.

Θα σας ευχηθώ όμως ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην πορεία σας από την ερχόμενη Δευτέρα. 

Για χάρη αυτών των νέων, παθιασμένων και γεμάτων πίστη και ενθουσιασμό παιδιών που σας στηρίζουν.

Για το μέλλον τους.

Φαίνεται ότι η ιστορία θα σας δώσει την ευκαιρία να γράψετε ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ. Μην ρίξετε μαύρη μπογιά πάνω τους.

ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΕ ΓΚΡΙΜΑΤΣΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ.

Απλά, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!

Και μακάρι ΑΥΤΑ τα χαμόγελα των νέων ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ!

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ!!!ΣΥΜΦΩΝΩ!!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή