Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Η αποκαθήλωση του Αυτοκράτορα

Σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς.

Αγωνιστικά, οπαδικά, ψυχολογικά. Το απόλυτο μαύρο στην ψυχή μας. 

ΙΣΩΣ γίνουμε πρωταθλητές. Ε και;

Εικόνες που σε κάνουν να λυπάσαι στο γήπεδο, εικόνες που σε κάνουν να ντρέπεσαι εκτός γηπέδων.

Ζητείται ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ.....

Το φοβόμουν και το έλεγα, εδώ και πάρα πολλούς μήνες. "Μεγάλη μου επιτυχία, ΕΣΥ, η καταστροφή μου!". Αλλά είχα μια κρυφή ελπίδα να μην επιβεβαιωθεί. 

Οι μεγάλες επιτυχίες χρειάζονται εξειδικευμένη διαχείριση. Και εμείς αποτύχαμε. Όλοι.

Θα πάρουμε (ίσως) το πρωτάθλημα. Ε και;


Ως οπαδοί δώσαμε δείγματα γραφής σε όλη την Ευρώπη. Μας ζήλεψαν. Τώρα;

Ως ομάδα συνεπήραμε την ποδοσφαιρική υφήλιο. Τώρα;

Η απόλυτη αποκαθήλωση.

Πέρασε πολύς καιρός από τότε που έγραψα κάτι για τον ΑΠΟΕΛ μου. Διότι δεν είχα κάτι καλό να γράψω. Και δεν ήθελα να χτυπώ άλλο αυτό που αγαπώ. Γιατί κάθε "χτύπημα" με πονούσε εμένα Χ10.

Ναι, πήραν κι άλλες ομάδες πρωταθλήματα που δεν τα άξιζαν. Αλλά εμείς είμαστε ΑΠΟΕΛ. Και δεν μάθαμε να στρουθοκαμηλίζουμε.

Αυτή είναι και η μοναδική αχτίδα φωτός στο απόλυτο μαύρο που νοιώθω. ΕΜΕΙΣ το λέμε ότι δεν το αξίζουμε αυτό το πρωτάθλημα. ΕΜΕΙΣ παραδεχόμαστε ότι θα το πάρουμε διότι απλά αλληλοεξοντώθηκαν οι άλλοι. ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε διάθεση ούτε να πανηγυρίσουμε, ούτε να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους άλλους ότι ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Λάθη κάνουν όλοι, κακές στιγμές θα έρχονται πάντα. Αυτή άλλωστε είναι η βάση του σύμπαντος: Το δυαδικό σύστημα. Λάθος-Σωστό, Καλό-Κακό, Επιτυχία-Αποτυχία. Δεν θα υπήρχε το ένα χωρίς το άλλο.

Το σημαντικό είναι να κοιτάς τα λάθη και τα κακώς έχοντα κατάμματα. Μόνο έτσι θα έχεις ποτέ πιθανότητα να επανέλθεις στο δρόμο της δόξας.

Και ΕΜΕΙΣ αυτό το κάνουμε. Δεν αποδίδουμε τις ευθύνες αλλού. Κοιτάμε στα εντός και ψάχνουμε το λάθος. 

Και αυτό μου δίνει ελπίδα.

Ελπίδα ότι ίσως κάποτε επανέλθει το πάλε ποτέ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ.

ΥΓ Το αγοράκι της φωτό ήταν χαρούμενο χθες το απόγευμα. Θα πήγαινε στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα. Έβαλε τη φανελίτσα του και ένοιωθε ένας μικρός ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΠΟΕΛίστας. Ο φόβος και η απορία στα μάτια του αντικατοπτρίζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.


3 σχόλια: