Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Εκείνος ο Γενάρης...

"Δεν τρελλαίνονται οι παίκτες να έρθουν στην Κύπρο..." είπε σήμερα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και έχει απόλυτο δίκιο, τουλάχιστον όσον αφορά παίκτες κλάσης που αγωνίζονται σε καλά πρωταθλήματα/καλές ομάδες. Όπως και να το κάνουμε, το να αγωνιστεί ένας καλός ποδοσφαιριστής στο Banania League δεν αποτελεί και όνειρο καριέρας!

Αλλά...

Αν δεν είχε προηγηθεί ο εγκληματικός Γενάρης 2012...

Αν είχαμε πάρει το πρωτάθλημα 2012...

Τότε τα πράγματα θα ήταν ΠΟΛΥ διαφορετικά.


Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο παρελθόν, τον προηγούμενο Μάρτιο είχαν τεθεί 3 σενάρια προγραμματισμού στο τραπέζι για το καλοκαίρι:
  1. Αν κερδίζαμε το πρωτάθλημα και κατ΄επέκταση θα συμμετείχαμε στα προκριματικά του Champions League --> Λίγες, στοχευμένες και ποιοτικές κινήσεις ενίσχυσης, αφού ως γνωστό δεν έχεις καμιά πιθανότητα να εξασφαλίσεις είσοδο στους Ομίλους του Ch.L. με ριζικά ανανεωμένη ομάδα.
  2. Αν εξασφαλίζαμε θέση στα προκριματικά του Europa League --> Ριζική ανανέωση
  3. Αν μέναμε εκτός Ευρώπης --> Ήταν τότε μαθηματικά πιθανό, γι αυτό τέθηκε στο τραπέζι, αλλά δεν χρήζει συζήτησης.
Το σενάριο 2 πραγματοποιήθηκε και είδαμε το αποτέλεσμα.

Ας δούμε τι θα γινόταν αν κερδίζαμε το πρωτάθλημα (σενάριο 1).

1ον θα είχες ένα επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί για να προσελκύσεις καλούς παίκτες (το "δέλεαρ" του Champions League)
2ον θα κρατούσες πάση θυσία τουλάχιστον το Ζορζ
3ον πιθανόν ο Αϊλτον να μην έφευγε, αλλά να ανανέωνε για ακόμα ένα χρόνο (ιδιαίτερα αν εξασφαλίζαμε ξανά είσοδο στους ομίλους Ch.L. - μην ξεχνάμε ότι έφυγε ΜΕΤΑ τις 31/8, όταν είχαμε ήδη αποκλειστεί ΚΑΙ από τους ομίλους του Europa League)
4ον θα αντικαθιστούσες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον Ιβάν Τρισκόσκι

Και δείτε τώρα πώς αλλάζει η όλη εικόνα. Τι ομάδα έχουμε σήμερα και τι ομάδα ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ αν κερδίζαμε το πρωτάθλημα, το οποίο, ως γνωστό, χάθηκε στο "παρά μισό". Με τον ίδιο προϋπολογισμό, αφού τους "αμφιβόλου ποιότητας" παίκτες που φορτωθήκαμε τους ακριβοπληρώνουμε. Απλά, με δεδομένο της μη παρουσίας στα προκριματικά του Champions League κανείς αξιόλογος ποδοσφαιριστής δεν είχε κάποιο κίνητρο να έρθει στο Banania League, και μάλιστα από τις αρχές Ιουνίου!

Γι αυτό λέω ότι το όλο κακό έγινε το Γενάρη του 2012. Εκεί ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, αυτή ήταν η ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ ΑΙΤΙΑ.

Είχες λεφτά με τη σέσουλα στα ταμεία.

Είχες το μεγάλο δέλεαρ της συμμετοχής στους 16 του Champions League!!!! (αλήθεια, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ θα έχεις τέτοιο "όπλο" στα χέρια σου για να φέρεις εύκολα παικταράδες;;;)

Είχες δεδομένο και ολοφάνερο επιθετικό πρόβλημα, λόγω της μεγάλης αποχής λόγω τραυματισμού του Αϊλτον, που σίγουρα δεν θα μπορούσε να βοηθήσει όσο χρειαζόταν στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέυ οφς.

Είχες την "κόντρα" με το Σολάρι, που καθιστούσε τη συνεισφορά του εξαιρετικά αμφίβολη.

Και τι ακριβώς έκανες; ΕΔΙΩΞΕΣ τον Μπελάιντ, ΠΟΥΛΗΣΕΣ το Γιάχιτς και ΕΦΕΡΕΣ το Σόουζα!!!!

Εγκληματικές κινήσεις που φέρνουν (και θα φέρνουν) αλυσιδωτές αρνητικές εξελίξεις στον ΑΠΟΕΛ, ούτε κι εγώ ξέρω για πόσο ακόμα.

Ότι έγινε έγινε. Ποιο το νόημα να το αναμασούμε;

Το νόημα είναι ένα και μοναδικό:

Να αναγνωρίσουμε τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος...

Να φτιάξουμε ότι φτιάχνεται τώρα...

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ Π-Ο-Τ-Ε!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου